Blogi

 

 

 

 

 

Savun hälvennyttyä tarkistetaan ovatko myyjät elossa

pe 13. heinäkuuta 2018 11.30.00

Sari Lahti
myyntineuvottelija

 

 

”Mikä moruuli?” kysyy  mediamyyjän asiakas. ”Onko se sitten niin kuin Aku Ankka?” pohtii mediamyyjän 5-vuotias lapsi. ”Tottahan varmaan tuollainen muutos on kaikella lailla kallista!” tokaisee mediamyyjän naapuri.

Kevään aikana meitä mediamyyjiä lähestyttiin monenlaisilla kysymyksillä liittyen lehtiemme muuttumiseen tabloidiksi. Aloin vasta siinä vaiheessa ymmärtää, miten monen ihmisen arkea uudistus kosketti.

Mediamyyjät vastailivat kysymyksiin omalta osaltaan ja yhdessä asiakkaiden kanssa otimme haltuun tabloid-sanaston, uudet ilmoituskoot, lehden rakenteen ja parhaat mahdolliset käytännöt kullekin yritykselle. Kaiken oppimisen keskellä muistutin asiakkaita ja itseänikin monta kertaa siitä, että lehden koon muutoksesta huolimatta moni tärkeä asia pysyi samana. Maakuntalehdet tarjoavat uudessakin formaatissa paikallista, asiapitoista ja luotettavaa sisältöä tarjoten yritysasiakkaiden markkinointikampanjoille parhaan mahdollisen mainosympäristön. Myös tabloid-lehdet tavoittavat joka ikinen viikonpäivä samat pohjalaiset silmäparit kahdessa maakunnassa kuin ennenkin. 

Nyt kun muutoksesta alkaa olla jo muutama kuukausi aikaa, olemme mediamyynnissä päässeet kiinni tabloid-arkeen. Kollegan vinkit ja tuki ovat edelleen tärkeitä kerätessämme palautetta, tutkimustietoa ja kokemuksia mainoskampanjoiden laatimisesta ja toimivuudesta uudessa ympäristössä. Uudistuneiden maakuntalehtien rinnalla kulkevat tutut Mainosverkko-kanavat, joita sovitellaan toimimaan yhdessä tabloid-maailman kanssa päivittäin.

Asiakkailta saatua positiivista palautetta on mukava kuunnella:                     

”Olipas lehti jäsennelty hyvin ja tutut osastot ja kauppiaat löytyivät edelleen!”  
”Tabloidin takia taidan pitää lehden tilauksen voimassa. ”
”Johan oli helppo tabletilla lukea.”

 

Opas mainostajan avuksi

Jotta mainostaminen olisi entistä helpompaa olemme koonneet oppaan, jonka avulla pääset alkuun. Ota Mainostajan opas avuksesi, lataa se ilmaiseksi täältä!