Uudet sivut mahtuvat taskuun

pe 27. tammikuuta 2017 12.00.00

Puolet Ilkan ja Pohjalaisen verkkolehtien lukijoista selaa lehtensä isolta näytöltä, toinen puoli taas klikkailee uutiset tabletilla tai puhelimella. Maanlaajuiset tutkimukset näyttävät vielä suurempia lukuja: eri tilastojen mukaan ainakin kolme neljästä aikuisesta lukee lehtiä kännykällä, ja määrä on vain kasvamassa.

Siksi myös maakuntalehtiemme verkkosivut uudistuvat viikolla 5. Luovumme erillisestä mobiiliversiosta ja otamme käyttöön responsiiviset, kaikille päätelaitteille mukautuvat sivut. Näin uutisia on kätevä lukea niin isolta kuin pieneltä ruudulta.

Uudistuksesta hyötyvät lukijoiden lisäksi ilmoittajat: responsiivisten sivujen ansiosta kaikki mainokset näkyvät kaikissa laitteissa, mikä tuo rutkasti lisää näkyvyyttä ja klikkauksia. Tähän asti käytössä ollut mobiiliversio kun on ollut riisuttu malli, johon on mahtunut vain pari mainosta kerrallaan.

Verkkomaailmassa on totuttu siihen, että trendit tulevat ja menevät, vuosi sitten tehty näyttää jo vanhalta. Responsiivisuus näyttää kuitenkin olevan pysyvämpi ilmiö, jota suosii myös Google. Responsiiviset sivut ovat hakurobotille teknisesti helpompia ymmärtää.

Mainoksia näkyy mobiilissa nyt enemmän kuin ennen, mutta emme tietenkään halunneet tehdä sillisalaattia ja laittaa uutisia ja mainossisältöjä kilpasille keskenään. Mainokset voi järjestellä sivuille myös lukijaystävällisellä tavalla, ja onnistuimme vieläpä laskemaan hintoja.

Hän, joka haluaa repäistä, varaa kalliimman premium-paikan ja muut maksavat vähemmän.

Katso lisää tai kysy lisätietoja omalta tutulta mediamyyjältäsi Ilkassa tai Eparissa!